René Hake: "Patent op spanning tot het einde"

07 apr 2018 - 07:33

Cambuur pakte vrijdag drie verdiende punten in de uitwedstrijd tegen Den Bosch (1 -2) Dat geeft trainer René Hake een goed gevoel, maar hij vindt wel dat zijn ploeg het niet zo spannend moet maken: "We hebben er de laatste wedstrijden patent op dat het tot het eind spannend is." 

Hektyske momenten

"Vandaag waren we in de eindfase gelukkig, maar al met al was de overwinning wel verdiend," zegt de trainer. "Na de 0-2 moet het eigenlijk een gelopen wedstrijd zijn. Het enige wat we nalieten was om in balbezit goed te blijven spelen, rustig aan de bal blijven. Daardoor kregen we in de slotfase nog een aantal hectische momenten in onze zestien."

De drie punten zijn belangrijk in de strijd om de play-offs, helemaal omdat Den Bosch ook een directe concurrent is. "We zijn er heel blij mee", vertelt Hake, "want we hebben het grote gedeelten van de wedstrijd goed gedaan. Met deze drie punten gaat de terugreis een stuk sneller, maar het geeft bovenal een goed gevoel en veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd." Cambuur speelt maandag thuis tegen Jong AZ .

Gouden invalbeurt

Kevin van Kippersluis had een gouden invalbeurt. Hij verving Ricardo Kip, die niet helemaal fit was, in de pauze. In de eerste minuut van de tweede helft gaf Van Kippersluis de assist op Schils voor de 0 -1. "Dat was een beetje geluk", geeft de invaller toe, "maar hij staat wel op mijn naam, dus dat is lekker. Mathias kon hem bij de tweede paal zo binnenschuiven."

Een half uur later was Van Kippersluis zelf de maker van de 0 -2. "Die goal gaf ons iets meer adem, dus dat was fijn. En ik had niet het idee dat we het nog weg gingen geven. Die gevaarlijke momenten kwamen vooral uit scrimmages en voorzetten, waar wij slordig waren. Het was wel even billenknijpen. Desalniettemin ben ik hartstikke blij met de drie punten."

Van Kippersluis heeft nu in drie wedstrijden dit seizoen (twee competitiewedstrijden en in de beker) gescoord tegen Den Bosch . "Ik stond gewoon drie keer op de goede plek. En ik heb het niet in mijn eentje gedaan, natuurlijk."

Rentré Mannes

Jurjan Mannes was ook een tevreden man. Niet alleen vanwege de drie punten, maar ook omdat hij na vier maanden blessureleed weer eens kon spelen. "Het was in elk opzicht een mooie avond", zegt Mannes. "Ik had graag wat langer willen spelen, maar je moet ergens mee beginnen."

Het waren vier lange maanden voor Mannes. "Het is alleen maar revalideren en werken om hier weer te kunnen staan. In die zin is het een beloning voor mezelf. En ik heb heel veel steun gehad van allerlei mensen."

Trefwoorden: 
voetbal SC Cambuur
(advertinsje)