Cambuur wint op bezoek bij directe concurrent FC Den Bosch

06 apr 2018 - 22:00

Sportclub Cambuur heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. De Leeuwarders wonnen met 1-2 op bezoek bij directe concurrent FC Den Bosch. Schils en Van Kippersluis zorgden voor de voorsprong in het zespuntenduel. Aan het eind kwam FC Den Bosch nog terug op 1-2, maar verder liet Cambuur het niet komen.

Begin voor Cambuur

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor SC Cambuur. Houtkoop kon net niet bij de voorzet van Van Deelen en Boerlage schoot in de handen van keeper Leijten.

Halverwege de eerste helft was het bijna Den Bosch die op voorsprong kwam. Vossebelt kon de bal bijna binnentikken bij de eerste paal, maar Cambuurkeeper Cummmins kon de 1-0 voorkomen. Aan de andere kant kon een Bossche verdediger een inzet van Kip keren.

Goed uit de kleedkamer

Cambuur kwam geweldig uit de kleedkamer voor de tweede helft. Invaller Kevin van Kippersluis zette vanaf links voor. Een verdediger miste de bal, waarna Mathias Schils diagonaal raak kon schieten: 0-1.

Er gebeurde veel in de openingsfase van die tweede helft. Daniels stuitte op Leijten, Van Kippersluis stond buitenspel en Van Wermeskerken raakten vanaf de rand van het strafschopgebied het houtwerk.

Ook Den Bosch kreeg goede kansen. Twee keer was Cummins belangrijk voor Cambuur met reddingen op inzetten van Blummel.

Net toen Den Bosch steeds dreigender werd, maakte Cambuur de marge groter. Van Wermeskerken sneed goed naar binnen op links en legde terug op Van Kippersluis, die de 0-2 binnenschoot.

Spanning

Het werd nog wel spannend in De Vliert. Uit een corner zorgde Jeremy Fernandes voor de 1-2.

In de extra tijd maakte Jort van der Sande zelfs bijna de gelijkmaker, maar dat liep net goed af voor Cambuur, die dus met drie punten terugreist naar Leeuwarden.

Grote middenmoot

Cambuur klimt door de overwinning over Den Bosch op de ranglijst. De Leeuwarers staan nu op de tiende plaats. Het verschil tussen nummer 8, MVV, en nummer 14, FC Oss, is echter slechts twee punten.

Maandag speelt Cambuur alweer. Dan komt Jong AZ naar Leeuwarden.

FC Den Bosch - SC Cambuur 1-2 (0-0) 46. Mathias Schils 0-1, 75. Kevin van Kippersluis 0-2, 85. Jeremy Fernandes 1-2

Opstelling Cambuur: Cummins; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken; Schils, Crowley, Boerlage; Kip, Daniels, Houtkoop

(advertinsje)