Politie laat Friese verdachten in drugslab-zaak vrij

06 apr 2018 - 13:45
  • Fryske fertochten op frije fuotten

De twee Friese verdachten die woensdag zijn aangehouden na de ontmanteling van een drugslab in aanbouw in Oudebildtzijl, zijn voorlopig weer vrijgelaten. Dat laat politie Oost-Brabant weten.

De 29-jarige bewoner van de boerderij aan de Van Albadaweg en de 28-jarige vrouw uit Leeuwarden blijven wel verdachten in de zaak. Volgens de politie heeft de vrijlating van de twee verdachten te maken met de zwaarte van de verdenking.

Een 47-jarige man uit Den Bosch en een 57-jarige inwoner van Middelbeers worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij blijven voorlopig wel vastzitten. Hetzelfde geldt voor een man uit Eindhoven en een man uit Zaltbommel.

De politie in Fryslân werkt in de zaak samen met politie Oost-Brabant. Bij de grootschalige opsporingsactie naar drugscriminaliteit werden woensdag ook invallen gedaan in Den Bosch, Oirschot en Rosmalen. In Oudebildtzijl en Nieuw-Amsterdam in Drenthe werd een drugslab aangetroffen. In beide labs werden enkele duizenden liters chemicaliën gevonden.

Trefwoorden: 
drugslab
(advertinsje)