VIDEO: Wethouder Deinum vond inlichten raad niet nodig

05 apr 2018 - 19:55

Wethouder Henk Deinum vindt dat hij de gemeenteraad niet hoefde in te lichten over de zorgen die een belangrijke investeerder uitte over het nieuwe Cambuurstadion.

Op 29 december kreeg Deinum een mail van investeerder Jan Anker, waarin Anker zijn zorgen uitsprak over de komst van bouwmarkt Bauhaus. Bij het nieuwe complex komt een Karwei, maar alleen als er geen concurrentie is van een andere bouwmarkt. Anker schreef dat Deinum zich wel aan de afspraken moest houden.

Deinum heeft de raad niet ingelicht, omdat hij nog volop in gesprek was met de investeerder en de ontwikkelingspartners. Woensdag werd bekend dat Anker de investering stopzet, omdat de gemeente niet kan garanderen dat de Bauhaus wegblijft en dat er gratis parkeren komt.

VVD: Deinum heeft de raad niet goed geïnformeerd

De VVD in de gemeenteraad van Leeuwarden vindt dat wethouder Henk Deinum moet opstappen, als hij niet met goede antwoorden komt over de problemen bij de nieuwbouw van het Cambuurstadion. Volgens fractievoorzitter Serge Hollander heeft Deinum de raad niet goed geïnformeerd.

De wethouder heeft eind december al een waarschuwing gekregen dat de bouwmarkt Bauhaus een vestiging zal openen dichtbij het stadion. Een andere bouwmarkt in de nieuwbouw zou dan afhaken. Die informatie is volgens de VVD niet gedeeld met de raad.

(advertinsje)