Nederland wint eerste EK korfbal onder 19 in Leeuwarden

01 apr 2018 - 19:43

Nederland heeft in Leeuwarden het eerste Europees kampioenschap korfbal onder de 19 gewonnen. De ploeg van Leon Simons won in het Kalverdijkje met 25-18 van België onder 19.

Vier Friezen

Aan het EK deden twaalf teams mee. Zoals bij bijna alle toernooien voor senioren stonden Nederland en België in de finale. Bij Nederland deden vier Friezen mee: Ilse van der Meulen, Julian Frieswijk, Marvin Piepes en Fardau de Boer.

Verschil van zeven punten

De wedstrijden bestonden uit vier kwarten van tien minuten. Frieswijk zorgde voor de 1-0 en na het eerste kwart stond Nederland al met 10-3 voor. De hele wedstrijd bleef het verschil ongeveer zo groot. Frieswijk, die volgend seizoen de overstap maakt van SCO naar LDODK, scoorde in de finale drie keer. Van der Meulen speelt voor DOS'46 en maakte een treffer.

Wereldkampioenschap

De eerste zes teams van dit Europees kampioenschap zijn zo goed als zeker van deelname aan het wereldkampioenschap, dat volgend jaar ook in Nederland wordt gehouden. Dat zijn, naast Nederland en België, ook Engeland, Portugal, Duitsland en Catalonië.

Trefwoorden: 
korfbal
(advertinsje)