Heerenveen huldigt olympische inwoners

22 mrt 2018 - 21:05

De gemeente Heerenveen heeft donderdag haar inwoners gehuldigd die in februari deelnamen aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Het gaat om twaalf sporters en een paar coaches, waaronder Jillert Anema, Remmelt Eldering en Henk Hospes.

Verrassingsgast

Niet iedereen kon aanwezig zijn. Sven Kramer en Suzanne Schulting waren twee grote namen die af moesten zeggen. Eerst stond Ireen Wüst ook bij de afwezigen, maar zij was uiteindelijk toch in Heerenveen als verrassing. Zij werd als laatste van iedereen gehuldigd.

Erepenning

De goudenmedaillewinnaars kregen allemaal ook nog een erepenning van de gemeente Heerenveen. Behalve Jorien ter Mors, want die had er al een.

Wie waren er?

Niet alle sporters konden er dus bij zijn, maar deze twaalf waren er allemaal wel: schaatsers Carlijn Achtereekte. Jorrit Bergsma, Lotte van Beek, Anice Das, Antoinette de Jong, Jorien ter Mors, Esmee Visser, Annouk van der Weijden en Ireen Wüst en shorttrackers Daan Breeuwsma, Yara van Kerkhof, Itzhak de Laat en Dennis Visser. Rianne de Vries en Lara van Ruijven zouden ook komen, maar zij waren ziek.

(advertinsje)
(advertinsje)