Verzekeraar Achmea schrijft weer zwarte cijfers

22 mrt 2018 - 09:55

Verzekeraar Achmea heeft in 2017 een winst van 217 miljoen euro gemaakt. Dat betekent dat het bedrijf weer zwarte cijfers schrijft, nadat ze een jaar eerder nog verlies draaiden. Dit werd toen met name veroorzaakt door hagelschade en uitzonderlijke tegenvallers. De kosten van de verzekeraar zijn de afgelopen jaren met 117 miljoen euro verlaagd. Daarnaast konden de inkomsten voor zorg- en schadeverzekeringen worden verhoogd.

Achmea heeft het afgelopen jaar het aantal werknemers met 800 teruggebracht naar bijna 14.500. Tot 2020 gaan daar nog eens 2000 werknemers af. Het bedrijf wil vijf zogeheten kernlocaties overhouden. Dat zijn Leeuwarden, Apeldoorn, Leiden, Tilburg en Zeist.

Volgens topman Willem van Duin zijn de afgelopen jaren belangrijke verbeteringen doorgevoerd bij Achmea. Volgens hem ligt het concern op schema voor een geplande kostenreductie. Verder wil Van Duin vasthouden aan de doelen die eerder al door het concern zijn neergezet. Hierbij wil Achmea in 2020 een operationeel resultaat van 450 miljoen euro behalen.

Trefwoorden: 
Achmea verzekeraar
(advertinsje)