"KNVB moet kosten videoscheidsrechter betalen"

20 mrt 2018 - 22:10

SC Heerenveen gaat niet zomaar akkoord met de komst van de videoscheidsrechter. Het project kan alleen doorgaan als de financiën goed worden geregeld. Dat zegt technisch manager Gerry Hamstra van de club. Die heeft maandag wel onder voorbehoud ingestemd met het voorstel van de KNVB.

De kosten van de videoscheidsrechter komen op zo'n 1,7 miljoen euro per jaar. De eerste twee seizoenen betaalt de KNVB dat helemaal. Daarna zouden de clubs ook een bijdrage moeten leveren. Volgens Hamstra is dat geen goede zaak. "Het zou het fairst zijn dat de KNVB de kosten voor zijn rekening neemt. Anders krijg je misschien een beetje een rare spagaat, als je ook zelf dingen gaat betalen."

Afgezien van de kosten zitten er alleen maar voordelen aan de invoering van de videoscheidsrechter, zegt Hamstra. "Dat je een sportieve en eerlijke competitie hebt. Van het laatste half jaar zijn er veel voorbeelden van beslissingen die achteraf toch anders waren en die soms niet meer met het blote oog te zien zijn. In dat opzicht dus vooral een eerlijk verloop van de wedstrijd."

(advertinsje)