Gelijkspel voor SC Heerenveen na laat doelpunt FC Utrecht

17 mrt 2018 - 23:03

Door een laat tegendoelpunt stapte SC Heerenveen zaterdagavond tegen FC Utrecht niet met drie, maar met één punt van het veld. De ploeg van trainer Jurgen Strepper leek door goals van Morten Thorsby en Reza Ghoochannejhad na drie wedstrijden op een rij weer eens te winnen, maar Utrecht-invaller Cyriel Dessers bepaalde anders: 2-2.

Heerenveen kwam in het eigen Abe Lenstra Stadion na een sterk begin van Utrecht halverwege de eerste helft op achterstand. Aanvoerder Mark van der Maarel lag op de grond, maar slaagde er wel in de bal achter keeper Martin Hansen te krijgen. Na de goal kroop Heerenveen uit zijn schulp en zag dat Thorsby net bij een voorzet van Arber Zeneli kon.

Een aantal minuten voor de rust kreeg de Noor de bal wél in het net. Uit een voorzet van Denzel Dumfries, al zijn achtste assist van dit seizoen, maakte Thorsby van dichtbij de gelijkmaker.

Late gelijkmaker

Na de rust werd Heerenveen beter en beter. Ghoochannejhad vertaalde het overwicht op het veld naar het scorebord en zette een kwartier voor tijd zijn club op voorsprong. De Iraanse spits nam de bal knap aan uit een ingooi van Lucas Woudenberg en schoot de bal achter Utrecht-doelman David Jensen.

Heerenveen leek op weg om drie punten te pakken, maar twee minuten voor het eind van de wedstrijd zorgde Utrecht-spits Dessers ervoor dat beide ploegen met een gelijkspel van het veld stapten.

SC Heerenveen - FC Utrecht 2-2 (1-1). 18. Mark van der Maarel 0-1, 39. Morten Thorsby 1-1, 76. Reza Ghoochannejhad 2-1, 88. Cyriel Dessers 2-2. Gele kaart: Lukas Görtler (FC Utrecht).

Opstelling SC Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie, Woudenberg; Schaars, Thorsby, Kobayashi (83. Van Amersfoort); Ødegaard, Ghoochannejhad (87. Veerman), Zeneli.

(Advertentie)
(Advertentie)