Belangrijke uitoverwinning zaalvoetbalsters Drachtster Boys

(argyffoto) © twitter @DFTda1
De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys hebben vrijdag een belangrijk overwinning gepakt in de strijd om de play-offs. Uit tegen Pernis, de nummer 2 van de eredivisie, werd het 2-3 voor de Drachtsters. Avanti kon thuis in Stiens een voorsprong tegen Exstudiantes niet vasthouden: 3-5.
Uitoverwinning Drachtster Boys
In Schiedam zette Lotte Donath de Drachtsters op 0-1, maar Lenie Mendes Fernandes schoot Pernis op gelijke hoogte. Nadat Atty Eelkema de 1-2 maakte, werd het door Felicia Sedighi opnieuw gelijk.
Na de rust hadden de twee ploegen niet veel kansen. Wel waren er steeds meer overtredingen. Drachtster Boys moest het in de slotfase twee minuten met een speler minder doen, omdat Eelkema een tweede gele kaart pakte. De Drachtsters overleefden die twee minuten en met nog minder dan een minuut te spelen, maakte Esther van Toledo de winnende 2-3.
Avanti thuis onderuit
Avanti kwam in Stiens voor de rust op achterstand tegen Exstudiantes uit Zwolle. Daarna zorgden Marije de Boer (twee goals) en Si Shut Hau voor een voorsprong van 3-1 voor Avanti. Dat konden de Stienzers echter niet volhouden. Na een mindere fase was het al snel 3-3 en uiteindelijk pakte Exstudiantes zelfs nog de overwinning.