VIDEO: Miranda in de zorg: thuiszorg in Leeuwarden

16 mrt 2018 - 13:57

Omrop Fryslân sluit aan bij de landelijke 'Week van zorg en welzijn' om de zorg een extra impuls te geven. In de zorg zijn grote tekorten, en de vraag naar personeel wordt steeds groter. Van 12 tot en met 17 maart is bij Omrop Fryslân uitgebreid aandacht voor alle facetten van de zorg. Op radio, televisie en online doen we verslag van tal van activiteiten.

Verslaggever Miranda Werkman nam vrijdag een kijkje bij Nadia Amah Apedo in Leeuwarden. Zij werkt in de thuiszorg in de wijk Bilgaard.

Als verpleegkundige komt Nadia overal over de vloer en juist dat vindt ze prachtig. Last van stress of werkdruk heeft ze niet. Het is maar net hoe druk je het zelf maakt, zegt ze. "Als ik zie dat de mensen die ik help zo blij en tevreden zijn, dan haal daar ik mijn voldoening uit. Dan denk ik: goh, ik heb het goed gedaan."

Kijk voor meer reportages, artikelen en informatie op Omropfryslan.nl/soarch. Meer weten over de nationale Week van zorg en welzijn of over het werken in de zorg? Kijk dan op de website van Zorgplein Noord: Wzwnoord.nl.

(advertinsje)