De Wisse: ''Iedereen werkt naar eigen kunnen''

15 mrt 2018 - 19:33

Bij houtwerkplaats De Wisse in Heerenveen werken mensen met een verstandelijke beperking. ''Het heet officieel dagbesteding, maar het is echt werk. Iedereen werkt naar z'n eigen kunnen.'' Dat vertelt Juul de Weerd. Hij is al bijna vijftig jaar werkzaam in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking.

''We proberen er zo weinig mogelijk druk op uit te oefenen. Zonder druk kun je niet werken, maar we beperken dat zoveel mogelijk'', zegt De Weerd. En dat hij dit werk vaak opnieuw moet uitleggen, maakt hem niets uit: ''Met alle liefde vertel ik ze morgen weer hetzelfde.''

''Wat voor mij een kleine stap is, is voor die jongens een grote stap.'' Dat vindt De Weerd het mooie aan zijn werk. ''Het kan niet fout gaan. Dat is voor ons belangrijk, voor iedereen. Een schouderklopje doet iedereen goed.''

Omrop Fryslân sluit aan bij de landelijke 'Week van zorg en welzijn' om de zorg een extra impuls te geven. In de zorg zijn grote tekorten en de vraag naar nieuwe mensen wordt steeds groter. Vanaf 12 tot en met 17 maart wordt bij Omrop Fryslân ruim aandacht besteed aan alle facetten van de zorg. Op radio, televisie en online doen we verslag van tal van activiteiten.

Kijk voor meer reportages, artikelen en informatie op Omropfryslan.nl/zorg. Meer weten over de nationale Week van zorg een welzijn, of over het werken in de zorg? Kijk dan op de website van Zorgplein Noord: Wzwnoord.nl.

(advertinsje)