Wandelende vrouw op de hoorns genomen door Spaanse stier

05 mrt 2018 - 14:05
Foto: Karel Bakx

Een vrouw uit Boijl is dit weekeinde gewond geraakt toen zij in Wapserveld door een Spaanse stier op de hoorns werd genomen. De vrouw was met haar man aan het wandelen, toen ze het dier tegenkwamen.

"Geluk gehad"

"Het dier stond op het pad. We gaan er dan altijd met een boog omheen", vertelt partner Karel Bakx aan RTV Drenthe. Normaliter gebeurt er volgens Bakx niets, maar deze keer draaide de stier zich om en gaf hij de vrouw een behoorlijke tik. Bakx: "Mijn vrouw viel op de grond en had een flinke jaap in haar gezicht. Ze heeft ook een grote bloeduitstorting in haar zij, maar we hebben daarmee nog geluk gehad."

Overleg

Natuurmonumenten is de beheerder van het natuurgebied. In een reactie aan de Drentse omroep laat de organisatie weten dat ze contact hebben gehad met Bakx. "We nemen de melding heel serieus en hebben ook contact gezocht met de eigenaar van de runderen. Er komt een overleg en naar aanleiding daarvan gaan we kijken wat voor actie we gaan ondernemen", zegt boswachter Ruud Kreetz.

Niet geschikt

Karel Bakx laat op Facebook weten dat hij vindt dat dit soort Spaanse stieren niet geschikt zijn om tussen wandelaars en toeristen te houden. Het is niet voor het eerst dat er een incident met de dieren is. Twee jaar geleden kwamen de Spaanse runderen ook al in het nieuws. Kinderen die via het natuurgebied naar school fietsten, konden soms niet op tijd op school komen omdat de dieren de weg blokkeerden.

Wapserveld is niet het enige natuurgebied waar deze soort runderen graast. Ook op Schiermonnikoog is sinds 2015 dit type Spaanse koeien te vinden.

Trefwoorden: 
stier Sayaguesa-koeien
(advertinsje)
(advertinsje)