Daan Breeuwsma derde in de B-finale 500 meter

22 feb 2018 - 14:15
Foto: ANP

Shorttracker Daan Breeuwsma is in de B-finale van de 500 meter als derde over de finish gekomen. De schaatser uit Akkrum maakte eerst een valse start en kwam daarmee niet lekker weg. Hij reed een lange tijd helemaal achteraan, maar kon uiteindelijk de nummer drie nog inhalen.

Valse start

Valse starten en achteraan beginnen waren de thema's voor Breeuwsma op donderdag. Zowel in de kwartfinale als in de halve finale moest het startschot meerdere keren worden overgedaan. De kwartfinale was met name een bijzondere rit. Na een valse start, gingen meerdere schaatsers in de eerste bocht van de tweede rit onderuit. Omdat dit gebeurde voor het kritieke punt, mochten alle schaatsers opnieuw starten.

De Nederlanders Breeuwsma en Hoogerwerf kwamen in de uiteindelijke rit van de kwartfinale niet goed weg. Ze lagen meteen achteraan in het veld. Daan Breeuwsma kon desalniettemin een goede inhaalslag maken, waardoor hij in de laatste ronde van een vierde plaats naar een tweede plek kon komen. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de halve finale. Hierin werd Breeuwsma (met opnieuw een herstart) laatste, waardoor hij werd uitgeschakeld voor de A-finale.

De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de verrichtingen van de Friese sporters op de radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(advertinsje)
(advertinsje)