"Ik ging ervoor en kwam opeens als eerste over de finish"

22 feb 2018 - 13:14

Suzanne Schulting had er geen woorden voor. "Dit is echt niet normaal", zei ze bij de NOS kort nadat ze olympisch goud had behaald op de 1000 meter. De Friezinne, eerder al goed voor brons op de aflossing, werd op deze manier mogelijk de grootste verrassing van het olympische shorttracktoernooi. "Ik geloof het zelf bijna niet. Ik heb echt geen idee. Ik ging ervoor en kwam opeens als eerste over de finish."

Vooraf had ze tegen coach Jeroen Otter gezegd dat haar benen niet heel goed voelden. "Maar ik zei ook dat ik het gevoel had dat het ging gebeuren. Ik genoot al zo dat ik in de olympische finale stond. Dat was al een droom die uitkwam." Schulting wilde iedereen bedanken. "Zonder het team was ik hier nooit gekomen. En Jeroen, de staf, ik wil ze allemaal bedanken. En mijn vriend en moeder zijn hier," zei ze, waarna ze het niet meer droog kon houden.

De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de verrichtingen van de Friese sporters op de radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(advertinsje)
(advertinsje)