VIDEO: Huilende opa van Schulting (88) had dit nooit gedacht

22 feb 2018 - 14:04
  • De pake en beppe fan Suzanne Schulting
  • Jan Schulting, de heit fan Suzanne
  • De dei fan de pake en beppe fan Suzanne Schulting
  • Roelof de Vries wie live by de pake en beppe fan Suzanne
  • Heit Jan Schulting is út de skroeven

De opa en oma van Suzanne Schulting hadden nooit verwacht dat ze een gouden medaille zou halen. "Ze is nog maar 20 jaar, en dan nu al goud. Derde, dat zat er misschien in. Maar goud, dat hadden we nooit gedacht!"

"Ik ben ongelooflijk blij", zei Johannes Bouma live op Omrop Fryslân radio, onmiddellijk na de gouden race van Suzanne. Hij is de opa van Suzanne Schulting. Verslaggever Roelof de Vries was bij haar opa en oma in Marsum, om naar de olympische shorttrackwedstrijden te kijken.

"Dat ik dit nog mee mag maken, met oma", zei Bouma. "Wat wil je nog meer?"

Vader Jan Schulting is ook erg tevreden. "Dit had ik niet gedacht. Maar wel gehoopt. Het kost mij wel veel energie hoor." Schulting was dinsdag al zeer emotioneel bij de onverwachte bronzen medaille op de relay.

"Al waren die Zuid-Koreanen niet gevallen, dan had ik nóg moeten zien of ze erbij waren gekomen", zegt Jan Schulting donderdag. "De rust en het stabiele van Suzanne, dat is wel een machtsgevoel. En helemaal op eigen kracht!"

De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de verrichtingen van de Friese sporters op de radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

Trefwoorden: 
Suzanne Schulting
(advertinsje)