Sjinkie Knegt: ''Op zo'n moment echt een klotesport''

20 feb 2018 - 13:44
Foto: Martin de Jong

Sjinkie Knegt was de eerste om het toe te geven. Het is de shorttrackter op de Olympische Spelen niet gelukt aan de hoge verwachtingen te voldoen. ,,Dit is niet waarvoor ik gekomen ben. Ik baal ontzettend. Dit was zeker geen supertoernooi van mij. Op zo'n moment is het wel een klotesport'', aldus de 28-jarige Knegt uit Bantega nadat hij in de series van de 500 meter verrassend werd uitgeschakeld.

Zilveren medaille

Eerder kreeg Knegt ook op de 1000 meter al een straf. Met de relayploeg liep de Nederlander de eindstrijd mis. Knegt gaat straks met alleen de zilveren medaille van de 1500 meter naar huis.

Onverklaarbaar

Het teleurstellend verlopen toernooi is voor Knegt onverklaarbaar. ,,Ik ben zeker goed in vorm. Ik kan niet echt spreken over de factoren geluk en pech. De mensen die echt goed zijn, staan wel continu in de finale.''

De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de prestaties van de Friese sporters op radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(Advertentie)
(Advertentie)