Wüst wil wisselen: "Slim dat een van ons zich spaart"

19 feb 2018 - 13:16

De Nederlandse achtervolgingsploeg bij de vrouwen zou woensdag eigenlijk niet twee keer met dezelfde ploeg aan de start moeten verschijnen. "Ik denk dat het slim is als een van ons zich spaart voor de finale. Wie dat is, is aan de bondscoach", zei Ireen Wüst na afloop van de voorronde maandag. De ploeg, met daarin ook Marrit Leenstra en Antoinette de Jong, kwalificeerde zich met een tijd van 2.55.61, een baanrecord, voor de halve finales. Lotte van Beek is de reserve. Woensdag is de eerste halve finale tegen Amerika, daarna is de strijd om het goud, of de strijd om het brons.

"Lotte is ook zeer sterk," vindt Wüst. "In principe leent de tegenstander zich er ook voor om iemand rust te gunnen. We mogen nooit te makkelijk over de Amerikaanse vrouwen denken. Vandaag waren we vier seconden sneller dan zij. Dat geeft vertrouwen."

De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de verrichtingen van de Friese sporters op de radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(advertinsje)
(advertinsje)