LDODK verliest met doelpunt verschil van landskampioen TOP

17 feb 2018 - 22:06

Nog nooit hadden de korfballers van LDODK in de Korfbal League thuis van TOP gewonnen en ook zaterdagavond lukte het hen niet. De ploeg van trainer Erik Wolsink ging met een doelpunt verschil onderuit. In Gorredijk werd het 25-24 voor de regerend landskampioen. 

LDODK begon scherp aan de wedstrijd en kwam door een schot van André Zwart aan de leiding. Doelpunten van Friso Boode, Erwin Zwart en Tim Flokstra brachten LDODK zelfs op een 4-0 voorsprong. Daarna kwam TOP terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen uiteindelijk de rust in met een tussenstand van 11-11.

In de tweede helft pakten de Sassenheimers snel een voorsprong van vier punten, 13-17, maar LDODK kwam toch terug op 19-19. Vlak voor het eindsignaal stond TOP echter weer drie punten voor, 22-25. De eindsprint van de ploeg uit Gorredijk kwam net te laat. Daarmee blijft de nummer twee van de korfbal league in Sporthal Koartsweagen in Gorredijk voor het 6e seizoen op rij zonder nederlaag.

Voor TOP waren de internationals Mick Snel en Celeste Split beide goed voor 7 treffers, de LDODK-internationals Marjolijn Kroon en Erwin Zwart scoorden respectievelijk vijf en acht keer.

Trefwoorden: 
LDODK TOP korfbal
(advertinsje)