Olympische missie mislukt: Kramer naast podium, Bergsma 2e

15 feb 2018 - 14:11

Geen Fries goud op de tien kilometer in Zuid-Korea: de Canadees Ted-Jan Bloemen pakte goud in 12.39.77, een olympisch record. Hij versloeg Jorrit Bergsma en Sven Kramer. Bergsma werd tweede in 12.41.99, Kramer teleurstellend zesde. De Italiaan Nicola Tumolero pakte het brons.

Vlakke ritten Bloemen en Bergsma

Ted-Jan Bloemen opende sterk en kon zijn rit goed vlak houden. Bijna al zijn rondjes waren sneller dan 30.5.

Daarmee verbeterde de Canadees de tijd van Jorrit Bergsma, die een rit eerder in 12.41.99 een persoonlijk record reed. Het eerste deel van zijn rit reed Bergsma de meeste rondjes ongeveer 30.5, maar met nog tien rondjes te gaan kon hij versnellen. Zijn laatste acht rondetijden waren allemaal onder de 30.0. Dat was uiteindelijk goed voor zilver.

Kramer stelt teleur

In de laatste rit begon Kramer ongewoon voorzichtig. Hij zat aan het begin meteen een seconde boven de tijd van Bloemen. Na tien rondes kon Kramer dat tempo niet meer volhouden en moest hij het schema loslaten. Hij eindigde uiteindelijk zesde in 13.01.02.

De Olympische Spelen in Pyeongchang duren van 9 tot 25 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de verrichtingen van de Friese sporters op de radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(advertinsje)
(advertinsje)