Friese deelnemers aan de Spelen: Marrit Leenstra

08 feb 2018 - 08:30

Nog één dag en dan is het zover, de Olympische Spelen in Pyeongchang (Zuid-Korea). Natuurlijk komt er ook een flink aantal Friezen in actie bij het schaatsen en shorttrack. Maar wie zijn dat, wat zijn hun beste prestaties bij de Olympische Spelen en wat zijn de kansen op een medaille?

Sportredacteuren Koos Wieling en Roelof de Vries doen de komende week elke dag een voorspelling over een Friese Olympische sporter. Vandaag het oordeel over Marrit Leenstra.

Naam: Marrit Leenstra

Woonplaats: Baselga di Pinè (Italië) en Wijckel (Fryslân)

Geboortedatum: 10-05-1989

Sport: schaatsen

Afstanden: 500 meter, 1000 meter, 1500 meter, ploegenachtervolging

Olympische resultaten: 2014 Sotsji - 1e op de ploegenachtervolging

De kansen van Marrit Leenstra volgens sportverslaggever Koos Wieling:

Het moeten de Olympische Spelen van Marrit Leenstra worden. Ze rijdt al zo lang mee in de top, maar veel hoofdprijzen heeft dat niet opgeleverd. Uiteraard heeft ze kans op eremetaal. Vooral met de ploeg, maar ook op de 1000 en 1500 meter. Als het lukt om de eerste individuele (gouden) medaille te winnen, dan heeft de Italiaanse aanpak gewerkt.

De Olympische Spelen in Pyeongchang beginnen op vrijdag 9 februari. Omrop Fryslân doet elke dag rechtstreeks verslag van de prestaties van de Friese sporters op radio en online. Al het nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(advertinsje)