Aris garantie van Leeuwarden

14 jun 2012 - 16:10

Basketbalclub Aris uit Leeuwarden krijgt een garantie van 100.000 euro van Leeuwarden, maar is nog niet definitief gered. De raadscommissie ging woensdag akkoord met de garantstelling, met een voorbehoud dat dit over twee weken bij de behandeling in de gemeenteraad nog teruggedraaid kan worden. Dan willen de raadsleden meer informatie hebben.

Aris zit in grote tijdsnood na het wegvallen van de hoofdsponsor. Vrijdag moet een sluitende begroting ingediend worden bij de basketbalbond, anders kan de club niet meer meedoen.  

De clubleiding spreekt van een dubbel gevoel over de voorwaarden van de raad, maar is bereid om het risico te nemen dat de raad de geldelijke steun weer intrekt. Donderdag wordt er al een contractverlenging getekend door één van de spelers.

De commissie zei bij het bespreken van de garantie voor Aris dat het beter was geweest als de club eerder om geldelijke steun had gevraagd. De clubleiding zegt dat dat eigenlijk niet kon, omdat pas op het laatste moment, tegen alle gedachten in, bleek dat de hoofdsponsor wilde ophouden.

Officieel hoeft wethouder Ekhart de gemeenteraad niet om goedkeuring te vragen over een garantstelling van 100.000 euro. Het college mag daar zelf over beslissen, maar de wethouder vindt dat de raad er in dit geval toch iets over moet zeggen, omdat het beleid van Leeuwarden is om geen financiële steun te geven aan sportclubs. Ekhart hoopt dat de gemeenteraad op 27 juni definitief zal instemmen met de garantie.

Trefwoorden: 
Aris Andries Ekhart
(Advertentie)
(Advertentie)