Friese deelnemers aan de Spelen: Jorrit Bergsma

07 feb 2018 - 13:42
Jorrit Bergsma - Foto: ANP

Over twee dagen is het zover, de Olympische Spelen in Pyeongchang (Zuid-Korea). Natuurlijk komt daar ook een flink aantal Friezen in actie bij het schaatsen en het shorttrack in Gangneung. Maar wie zijn dat, wat zijn hun beste prestaties bij de Olympische Spelen en wat zijn de kansen op een medaille?

Sportredacteuren Koos Wieling en Roelof de Vries doen elke dag een voorspelling over een Friese Olympische sporter. Nu is het oordeel over Jorrit Bergsma.

Naam: Jorrit Bergsma

Woonplaats: Aldeboarn

Geboortedatum: 01-02-1986

Sport: schaatsen

Afstanden: 10 kilometer

Olympische resultaten: 2014 Sotsji - 1e op de 10 kilometer, 3e op de 5000 meter

De kansen van Jorrit Bergsma volgens sportverslaggever Koos Wieling:

Jorrit komt maar één keer in actie in Gangneung en dat is voor de Boarnster een teleurstelling. In Sotsji reed hij de langste afstand geweldig en werd hij voor het eerst Olympisch kampioen. Is de vorm er, dan maakt Jorrit opnieuw kans op een medaille op de 10 kilometer. De concurrentie komt vooral van Sven Kramer en wereldrecordhouder Ted-Jan Bloemen. Jorrit kan zich in Zuid-Korea volledig concentreren op die 10 kilometer, want hij plaatste zich verrassend niet voor de 5000 meter op het OKT, na een vormcrisis aan de start van dit seizoen. Daarna werd hij ook niet geselecteerd op de ploegenachtervolging en de massastart.

De Olympische Spelen in Pyeongchang beginnen op vrijdag 9 februari. Omrop Fryslân doet alle dagen rechtstreeks verslag fan de verrichtingen van de Friese sporters op radio en online. Alle nieuws over de Spelen is te vinden op omropfryslan.nl/os.

(advertinsje)
(advertinsje)