Friese golfclubs moeten met de tijd meegaan om te overleven

06 feb 2018 - 23:08

Golfclubs moeten zich aanpassen aan de nieuwe tijd. Dat was afgelopen weekend de boodschap op het nationale golfcongres. Het lukt de meeste clubs maar niet om de zogenoemde 'spotify'-generatie binnen te halen. Het gaat dan om dertigers en veertigers met kinderen. Die hebben een druk leven en dus bijna geen tijd om op een zaterdagmiddag 18 holes te lopen.

Friese golfclubs zien dat probleem al langer en zijn daarmee aan de slag gegaan. Bijvoorbeeld de Leeuwarder golfclub. Sinds 2009 had de club te maken met een teruglopend ledenaantal. Dit jaar ging het voor het eerst weer de goede kant op. Volgens voorzitter Geertsma heeft dit te maken met veranderingen binnen de club. Zo zijn prijzen omlaag gebracht en hebben leden ook het recht om op andere banen te spelen.

Ook zijn er tal van arrangementen voor mensen die geen lid willen worden, maar wel golf willen spelen. Dat is ook de oplossing van de golfbaan bij Gaasterland: "Mensen komen graag als alles goed op de rit is. Dus wanneer je een mooie baan hebt en daarnaast ook andere goede faciliteiten. De inkomsten kunnen wij weer gebruiken voor het onderhoud van de baan."

Trefwoorden: 
golfclubs golf
(advertinsje)
(advertinsje)