Harde wind spelbreker bij 'zware' Winterfietselfstedentocht

04 feb 2018 - 22:42

De harde noordoostenwind was zondag de grootste spelbreker bij de Winterfietselfstedentocht. Volgens de meeste deelnemers was de tocht zwaar maar wel goed te doen. De ruim 100 kilometer in de wind werd zo'n 75 fietsers te veel.

Een kleine 1000 enthousiastelingen stapten zondagochtend in Leeuwarden op de fiets voor de tocht. En dat waren ruim vierhonderd minder dan zich hadden ingeschreven. Uiteindelijk kwamen er 734 deelnemers die de volledige tocht fietsten, terwijl 207 deelnemers ervoor kozen om alleen het zuidelijke rondje te rijden. Uiteindelijke kwamen zo'n 680 deelnemers van de grote tocht over de finish bij de Elfstedenhal in Leeuwarden. Het kleine rondje had maar tien uitvallers. In de Elfstedenhal was aan het einde van de middag voor de liefhebbers een gezellig feest georganiseerd met muziek en eten en drinken. De laatste deelnemer kwam rond 22.30 uur over de finish.

Twee jaar geleden werd de tocht vanwege de kou stilgelegd. Dat was zondag niet nodig. De meeste deelnemers waren er dan ook goed op gekleed.

Trefwoorden: 
winterfietselfstedentocht
(Advertentie)
(Advertentie)