Anne Tauber en Erik Jan Kooiman winnen Alt. Elfstedentocht

31 jan 2018 - 15:44

Anne Tauber uit Oranjewoud heeft de 30ste editie van de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen. Iris van der Stelt uit Sassenheim werd tweede, oud-inwoonster van Haule Elma de Vries derde. Tussen de drie vrouwen zat op de finish steeds een verschil van ruim vijftien seconden. Aggie Walsma uit Bolsward werd vierde, Bianca Bakker uit Wijnjewoude vijfde.

Bij de mannen ging de winst naar Erik Jan Kooiman. De Lekkerkerker kwam na 200 kilometer ook solo over de finish. Bart Mol uit Wognum werd tweede, Frank Vreugdenhil derde.

Het hele schaatscircus in Oostenrijk is meer dan het open NK, de Alternatieve Elfstedentocht en de Aart Koopmans Memorial van zaterdag. Dat zijn de wedstrijden voor de toppers. Er zijn ook vier alternatieve Elfstedentochtentochten over 200 kilometer voor de toerschaatser. Cor Faber uit Heerenveen komt al twintig jaar op de Weissensee. Hij houdt zich vooral bezig met de schaatsen van de deelnemers: slijpen en maken.

Arjan Stroetinga viel uit bij de wedstrijd. Fysiotherapeut Durk Fabriek zei daarover: ''De afgelopen dagen is er veel hectiek geweest buiten onze ploeg. Arjan heeft vandaag een goede wedstrijd gereden. Hij had materiaalpech en daardoor moest hij het opgeven. Maar hij heeft zo veel ervaring en hij blijft rustig, dus ik denk dat hij zaterdag wel goed is.''

(advertinsje)
(advertinsje)