Werkplaats Dirty to Be in Drachten mag gewoon open

30 jan 2018 - 15:34

De stamtafel en de bar in de werkplaats van motorclub Dirty to Be in Drachten blijven voorlopig staan, totdat de zaak in een bodemprocedure wordt behandeld. Een dwangsom die Smallingerland wilde opleggen, om te voorkomen dat de werkplaats wordt gebruikt als clubhuis, gaat vooralsnog ook van tafel. Dat is het gevolg van afspraken, die dinsdag zijn gemaakt tussen de motorclub en de gemeente bij de Raad van State.

Pilsje drinken

De motorclub heeft een werkplaats aan De Gaffel. De gemeente dreigde met een dwangsom van op zijn hoogst 30.000 euro, als de werkplaats als clubhuis zou worden gebruikt. Van de gemeente mag er in de loods alleen aan de motors worden gesleuteld. Er mag ook wel een pilsje worden gedronken, maar alleen door de mensen die aan het werk zijn.

De gemeente heeft aanwijzingen dat de club zich daar niet aan houdt, maar de rechter vond dat de gemeente met 'enigszins een vooroordeel' naar de zaak heeft gekeken. De afspraak is nu dat de gemeente streng controleert of de werkplaats niet wordt gebruikt als clubhuis. De bodemprocedure dient waarschijnlijk pas over enkele maanden.

(advertinsje)
(advertinsje)