Politie waarschuwt voor gladheid, diverse ongelukken

21 jan 2018 - 08:47

De politie waarschuwt voor gladheid op de wegen in Fryslân en de rest van Noord-Nederland, deze zondagochtend, en geeft het advies om voorzichtig te zijn en het rijgedrag aan te passen. In totaal zijn er volgens de politie zo'n vijftien ongelukken geweest, verspreid over de provincie. Op de Centrale As zijn vier slippartijen geweest.

Bij De Falom was zondagmorgen om zeven uur een auto van de weg geraakt en op de zijkant in een weiland terechtgekomen. De bestuurster is naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Tussen Wommels en Tzum botsten een auto en een struiwagen opelkaar. De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Bij alle andere ongelukken, meestal slippartijen, vielen ook geen gewonden. Wel was er in sommige gevallen blikschade. De ongelukken waren in de hele provincie: bij Heerenveen, Tytsjerk, Warten, Burgum, Tzum, op Terschelling, bij Hurdegaryp, Buitenpost en drie bij Oosterwolde.

Volgens de politie wordt overal wel gestrooid, maar komt de gladheid toch vaak onverwacht. Ook het KNMI waarschuwt dat het in het hele land glad kan zijn door opvriezing op winterse buien. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid.

In Leeuwarden wordt geklaagd over niet-gestrooide fietspaden. Fietsers wijken daarom uit naar de doorgaande wegen. Er waren diverse valpartijen. Een vrouw is gewond geraakt na een val op het fietspad naast de Julianalaan.

Trefwoorden: 
gladheid Noord-Nederland
(advertinsje)
(advertinsje)