Teuben: ''Langzittende politici Ameland moeten opstappen''

16 jan 2018 - 16:28

Alle politici die langer dan acht jaar in de gemeenteraad van de gemeente Ameland zitten, zouden eigenlijk moeten opstappen en Piet IJnsen voorop. Dat zou een einde maken aan de onrust in de raad van Ameland die steeds weer opspeelt. Dat vindt fractievoorzitter Rudolf Teuben van Ameland '82. Zijn partij is de grote verliezer na maandagavond. De partij zei vorige week het vertrouwen op in coalitiepartner Algemeen Belang Ameland, omdat één van de raadsleden wil overstappen naar het CDA.

De consequentie is nu echter dat er voor de periode tot de verkiezingen nog een nieuw college komt, met Algemeen Belang Ameland, het CDA, de PvdA en de VVD. Ameland '82 valt buiten de boot en wethouder Peter Pot moet afscheid nemen.

Oud zeer

RudolfTeuben zegt dat er teveel 'oud zeer' zit in de raad. Zelf is hij al zestien jaar actief in de raad, maar hij verbindt aan zijn eigen opstappen de voorwaarde dat alle langzittende raadsleden zouden moeten vertrekken. Piet IJnsen is sinds 1982 actief als wethouder en raadslid. Teuben vindt dat IJnsen medeverantwoordelijk is voor het mislukken van de coalitie tussen Ameland '82 en ABA.

(Advertentie)
(Advertentie)