Meer kinderen met ernstige klachten door energiedrank

15 jan 2018 - 22:37

Kinderartsen zien steeds vaker kinderen tussen de 13 en 18 jaar met ernstige gezondheidsklachten door het drinken van energiedrank. Dat zei Brita de Jong van het MCL maandag in het radioprogramma Weistra op wei. De klachten zijn bijvoorbeeld rusteloosheid, slaapproblemen en stress. Er moet, wat de kinderartsen betreft, meer bewustzijn komen voor het feit dat de drankjes niet onschuldig zijn. Daarom willen ze een verbod voor minderjarige kinderen.

De Jong is blij met de aandacht die de oproep maandag heeft gekregen. "Het is belangrijk dat de kinderen zich ervan bewust zijn wat ze drinken, maar ook de ouders en de artsen."

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid ziet een verbod niet zitten, maar De Jong denkt dat het nodig is om mensen te laten inzien hoe schadelijk de drankjes zijn. "Als voorlichting niet helpt, dan moet je toch verdere stappen ondernemen." Ze ziet kinderen op de eerste hulp binnenkomen met onder andere hartstoornissen. "Ik hoop dat ik minder patiënten zie op de eerste hulp, dat is het belangrijkste."

Trefwoorden: 
Brita de Jong energiedrank
(advertinsje)
(advertinsje)