Paard Jurre 495 wederom kampioen bij paardenkeuring

13 jan 2018 - 20:57

Paard Jurre 495 is voor de tweede keer op een rij algemeen kampioen geworden bij de paardenkeuring van het Friesch Paarden-Stamboek. In de WTC Expo in Leeuwarden won de hengst, net als vorig jaar, de titel. Jelmer Chardon uit Jorwert is eigenaar van Jurre 495. Er was veel publiek aanwezig bij de paardenkeuring in het WTC Expo. De hal zat boordevol bezoekers.

''Het is geweldig'', vertelde Jelmer Chardon na de bekendmaking. ''Nog bijzonderder dan vorig jaar. Er hangt zoveel vanaf. Er ligt dit jaar veel meer druk op. Vorig jaar waren wij de underdog, nu was dat wel anders. Het is wel wat allemaal. De krant, televisie en alles bij elkaar. Het moet allemaal maar, maar het is ons gelukt.''

Omrop Fryslân toont Faderpaard op televisie, omropfryslan.nl en de omrop-app. Op vrijdag 12 januari is het concert Friesian Proms te zien, en op zaterdag 13 januari is vanaf 8.30 uur de paardenkeuring live te volgen. Verder wordt er in 2018 voor het eerst een Nederlandse stream, naast de Duitse en Engelse stream, aangeboden. Kijk voor alle informatie op de website van Faderpaard.

(advertinsje)
(advertinsje)