Steun voor Groningen: Eén dag het gas uit

11 jan 2018 - 10:59

Eén dag de verwarming uit, geen warm water gebruiken en niet koken op het fornuis. Oftewel, geen gas gebruiken. Jorien Bakker roept mensen in heel Nederland op om dat aanstaande maandag te doen. Met de actie #dagzondergas wil ze solidair zijn met Groningers, die door de aardbevingen volgens haar in de kou staan. Ze heeft al veel positieve reacties gekregen op haar initiatief.

"Probleem van ons allemaal"

Maar wat levert één zo'n gasloze dag eigenlijk op? "Het helpt niet direct. De NAM zal hier niet van onder de indruk zijn. Maar het helpt Nederlanders wel bij de bewustwording dat de aardbevingen niet alleen een Gronings probleem zijn, maar een probleem van ons allemaal. Uiteindelijk raakt het gas namelijk op, dus waarom niet nu al proberen om een dag zonder gas te leven. Kunnen we alvast wennen", zegt Bakker.

Gasloze toekomst

Bakker hoopt met de actie ook te bereiken dat de overheid sneller gaat investeren in alternatieve energiebronnen. Een dag zonder gas moet het signaal geven dat Nederlanders klaar zijn voor een toekomst zonder gas. "Dag NAM, dag Shell, wij kunnen ook wel zonder jullie in de toekomst", besluit Bakker.

(advertinsje)
(advertinsje)