Brand Groningerstraatweg was 'intimidatie', 5 tips ontvangen

09 jan 2018 - 22:20

De politie gaat ervan uit dat de brandstichting bij een supermarkt in Leeuwarden, begin vorige jaar, bedoeld was om de eigenaar van de supermarkt te intimideren. Dat bleek uit een uitzending van Opsporing Verzocht waarin de zaak in werd behandeld. De uitzending heeft vijf tips opgeleverd, zo meldt de politie. Wie de man wilde intimideren en waarom, is onduidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden.

De opslagruimte van de supermarkt aan de Groningerstraatweg brandde volledig uit. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar vijf mensen konden die nacht niet terug naar huis. Op camerabeelden is te zien dat het vuur werd aangestoken door twee mannen. Volgens de politie heeft een van de verdachten mogelijk een link met Rotterdam. Maar waarom dat gedacht wordt, wil de politie niet zeggen.

Dat het zo lang heeft geduurd voordat de politie de hulp van het publiek vraagt bij deze zaak, komt volgens een woordvoerder omdat ze het heel druk hadden met alle zaken waarbij mensen om het leven kwamen vorig jaar.

(advertinsje)
(advertinsje)