Nieuw college gemeente Leeuwarden gepresenteerd

09 jan 2018 - 16:12

Het college van de gemeente Leeuwarden bestaat de komende vier jaar uit de PvdA, CDA, PAL/GroenLinks en D66. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de gemeente. Sjoerd Feitsma en Henk Deinum van de PvdA en Friso Douwstra van het CDA keren terug als wethouders. Hilde Tjeerdema, uit naam van D66, en Herwil van Gelder van PAL/GroenLinks zijn nieuw in het college. Tjeerdema was de afgelopen jaren fractievoorzitter van D66 in de Leeuwarder gemeenteraad. Herwin van Gelder was wethouder namens GroenLinks in de Groningse gemeente De Marne.

In vergelijking met het vorige college heeft de PvdA een wethouder minder. Andries Ekhart keert niet terug. Hij gaat verder als raadslid. Dat doet hij onder leiding van Lutz Jacobi. Het oud-Tweede Kamerlid wordt de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in Leeuwarden.

Het nieuwe college moet flink bezuinigen. De gemeente Leeuwarden heeft maatregelen genomen om het tekort van 13 miljoen euro op het sociale domein op te lossen. In de zorgsector is sprake van een miljoenentekort.

(advertinsje)
(advertinsje)