Veerboten Wagenborg gaan wel, maar met vertraging

03 jan 2018 - 15:40
Foto: Omrop Fryslân, Herman Zeilstra

Terwijl de veerboten van Doeksen naar Terschelling en Vlieland voor een groot deel aan de kant liggen door de storm, varen de boten van rederij Wagenborg naar Ameland en Schiermonnikoog nog gewoon door. Wel is er grote vertraging, omdat het aanleggen veel meer tijd kost dan gewoon. De passagiers van de veerboot van half twee naar Schiermonnikoog hadden dubbel pech. De veerboot kon wel aan de kant komen, maar de reizigers mochten niet van boord, omdat de veerdam onder was gelopen. Pas na drie kwartier was het water genoeg gezakt om veilig aan vaste wal te komen.

Auto's op pier Holwerd en Ameland weggesleept

In de nacht van woensdag op donderdag worden de pier op Ameland en de pier van Holwerd afgesloten. Door hoogwater en harde wind komen de pieren onder water te staan. Op de pier van Holwerd zijn negentien auto's door een bergingsbedrijf weggesleept, om te voorkomen dat ze woensdagnacht in het zoute water komen te staan. Dit gebeurt in opdracht van rederij Wagenborg.

De auto's worden verplaatst naar het hogere deel van de pier. De rederij doet dit op eigen initiatief, zonder de eigenaren te vragen. "Over het algemeen zijn eigenaren blij dat ze hun auto niet ergens halverwege Holwerd en Lauwersoog in zee zien drijven", zegt directeur Ger van Langen van rederij Wagenborg met een glimlach.

Op Ameland wordt iets soortgelijks gedaan, in opdracht van de gemeente. In de nacht van woensdag op donderdag wordt hoogwater verwacht. Dan kan er wel een halve meter water op de pier staan. De pier wordt daarom afgesloten.

(advertinsje)
(advertinsje)