Omrop TIP: Sykje nei rjocht

10 des 2017 - 08:02

In de nasleep van een dodelijk verkeersongeluk is er vaak niet alleen het verlies, maar ook een juridische nasleep die de nabestaanden voor hun kiezen krijgen. Veel nabestaanden verdrinken in een zee van regels, wetten en uitspraken die vaak meer krom dan recht voelen.

Nasleep van verkeersongelukken

Naar aanleiding van de documentaireserie Teken fan Libben hebben programmamaker Murk Jaep van der Schaaf en presentator Raynaud Ritsma de wereld van de juridische nasleep van ernstige verkeersongelukken met veroorzakers onderzocht.

Experts

Raynaud praat voor de Fryslân DOK 'Teken fan libben; sykje nei rjocht' met drie deskundigen: Siewert Lindenbergh (hoogleraar Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en plaatsvervangend rechter aan het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden), John Stoop (hoogleraar Luchtverkeersveiligheid aan de TU Delft; hij doet ook onderzoek naar veiligheid bij andere transportvormen) en Arvin Kolder (letselschadeadvocaat en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit van Groningen).

Wat staat er maatschappelijk en persoonlijk op het spel in de gang naar de rechter? Worden nabestaanden wel voldoende erkend en in bescherming genomen tegen de gevolgen van hun verlies?

De Fryslân DOK-documentaire Teken fan libben; Sykje nei rjocht is op zondag 10 december en daarna vanaf 18.00 uur elk uur bij Omrop Fryslân op televisie te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)