Surprisestress voor Sinterklaas? Knutselaar geeft vijf tips!

04 des 2017 - 15:45

Lootjes zijn getrokken, cadeautjes liggen klaar en gedichten zijn geschreven, maar hoe zit het met de surprises? Elk jaar nemen de Hulpsinterklazen zich voor om op tijd te beginnen, maar toch is het altijd vlak van tevoren stress en paniek. Hoe handig is het dan om een paar suprisetips te krijgen? Knutselexpert Bianca te Braak geeft ze.

Tip 1: "Begin op tijd!"

Tip 2: "Bedenk voor wie je de surprise gaat maken. Heeft die persoon een hobby of doet hij of zij aan een sport? Kijk dan eens op Pinterest, daar kun je veel inspiratie opdoen."

Tip 3: "Maak een werkplan, wat heb je nodig en wie doet er wat? Betrek ook je kinderen bij het maken van de surprise."

Tip 4: "Hou het simpel als je niet zo'n knutselaar bent. Haal een lege doos uit de supermarkt, beplak die met wit papier, maak manen van papieren sliertjes en plak een gekleurde hoorn erop en je hebt zo een eenhoorn gemaakt. Maar met alleen plastic bekers en een nietmachine kom je ook een heel eind hoor, alsmaar in de rondte nieten en je hebt zo al gauw een grote sneeuwpop, die er spectaculair uitziet."

Tip 5: "Pak uit als je van knutselen houdt. Zoek eens op Engelstalige termen op Pinterest naar ideeën voor surprises. In de Verenigde Staten zijn ze trendsetter op dat gebied, je komt vast wel nieuwe surprises tegen."

Enne... als je het niet kunt laten, hier een tip voor een smerige surprise: "Mix kruidkoek, pindakaas en stroop in een luier, heel vies maar ook leuk."

Trefwoorden: 
Sinterklaas surprise knutselen
(Advertentie)
(Advertentie)