Marinus Dijkhuizen vertrekt per direct bij Cambuur

28 nov 2017 - 09:52

Marinus Dijkhuizen is geen hoofdtrainer van SC Cambuur meer. Aanleiding voor het ontslag zijn de teleurstellende resultaten van de club onder leiding van Dijkhuizen, die sinds de zomer bij de Leeuwarders actief was. "We staan voor belangrijke weken en we twijfelden aan het perspectief. Dan is dit het gevolg", zegt technisch-directeur Gerald van den Belt over het ontslag van Dijkhuizen. "Drie keer winnen in vijftien wedstrijden is te weinig met deze groep."

Van den Belt is de hoofdverantwoordelijke voor het samenstellen van de selectie. Hij trekt zelf ook het boetekleed aan. "Ik voel mezelf ook schuldig, maar het is niet zo dat we een slechte groep hebben." Uit de selectie zijn geen signalen gekomen dat de spelers klaar zijn met Dijkhuizen, zegt Van de Belt

Algemeen directeur Ard de Graaf geeft toe dat dit niet goed voor Cambuur is. "Dit is een nederlaag voor iedereen en de gehele club."

De assistent-trainers Sipke Hulshoff en Jan Bruin nemen de taken eerst over. Cambuur gaat zich de komende tijd beraden over de verdere invulling van de technische staf.

Cambuur staat op dit moment op de zeventiende plaats in de Jupiler League. De ploeg heeft veertien punten uit vijftien wedstrijden. Cambuur won slechts drie keer. Maandagavond werd met 2-1 verloren in en van Eindhoven. Vrijdag is Telstar de tegenstander in Leeuwarden.

(advertinsje)
(advertinsje)