Cambuur in extremis onderuit in Eindhoven

27 nov 2017 - 22:13

Sportclub Cambuur heeft maandagavond in blessuretijd de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven verloren. In de stromende regen werd het 2-1 voor de Brabanders.

Cambuur kwam na twaalf minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Tibo van de Velde. De Leeuwarders kregen meteen de kans voor de gelijkmaker, maar Kevin van Kippersluis raakte de paal. Beide teams scoorden in de eerste helft niet meer, waardoor Cambuur met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer terugkeerde.

In de tweede helft nam Cambuur het initiatief en ging het team op zoek naar de gelijkmaker. Lang hoefden de Leeuwarders niet te wachten, want Martijn Barto scoorde in de 54e minuut de verdiende 1-1. Een voorzet van Xander Houtkoop werd door Doriano Kortstam voor de voeten van Barto gekopt, waarna de spits de bal kon binnentikken.

Cambuur zette daarna meer druk op de verdediging van Eindhoven. In de spannende eindfase hadden beide ploegen gelijke kans op de overwinning. Eindhoven ging ook vol voor de winst en kreeg een aantal grote kansen, maar Cambuurkeeper Erik Cummins redde keer op keer. In de blessuretijd kreeg Eindhoven een strafschop na een overtreding van Omar el Baad, die er feilloos inging.

(Advertentie)
(Advertentie)