UPDATE: Geen gevaar meer na gaslek Wolvega

24 nov 2017 - 19:13

Bij het spuitbussenbedrijf Motip Dupli aan de Wolfraamweg in Wolvega is vrijdagavond een lek ontstaan in een CO2-tank. Vanwege het lek werd door de brandweer snel opgeschaald naar GRIP-1. Het bedrijf en de omgeving werden door de brandweer ontruimd. Ook kwam er een meetploeg naar Motip Dupli om eventuele schadelijke stoffen te meten. Zowel in het bedrijf als in de omgeving zijn geen schadelijke stoffen meer gemeten.

Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt door het lek. Er is geen direct gevaar voor de omgeving. Alle wegen op het industrieterrein waar Motip Dupli gevestigd is, zijn weer vrijgegeven voor het verkeer.

Blusinstallatie

De CO2-tank is onderdeel van een blusinstallatie die niet lang geleden is geplaatst in de uitbouw van Motip Dupli. In deze uitbouw worden speciale stoffen opgeslagen, waarbij het is voorgeschreven dat er ook een blusinstallatie wordt geïnstalleerd. Als er dan een brand ontstaat, moet de blusinstallatie automatisch CO2 spuiten. Dat zorgt ervoor dat het zuurstof verdwijnt en de brand uitgaat.

Trefwoorden: 
Wolvega gaslek
(Advertentie)
(Advertentie)