Sneek Wit Zwart wint in hoofdklasse A, VV Heerenveen niet

19 nov 2017 - 16:31
Logo VV Snits Wyt Swart - Foto: Omrop Fryslân

In de hoofdklasse A van het amateurvoetbal heeft Sneek Wit Zwart zondagmiddag drie punten gepakt tegen Hollandia. De eindstand was 2-1. VV Heerenveen ging in diezelfde hoofdklasse met 3-0 onderuit tegen MSC.

Sneek speelde beter in de eerste helft. De ploeg kwam op een 1-0 voorsprong door een goal van Jorn Wester. Aan het einde van de eerste helft maakten de bezoekers uit Hoorn de gelijkmaker. In de tweede helft ging Sneek Wit Zwart op zoek naar de winst. Zeven minuten voor tijd maakte Gerben Visser de 2-1. Dat was ook de eindstand.

Zaterdagavond speelde VV Heerenveen haar wedstrijd in de hoofdklasse A. In een uitwedstrijd tegen MSC kon de ploeg de sterke reeks (10 punten uit 4 duels) geen vervolg gevn. Er werd in Meppel met 3-0 verloren. VV Heerenveen had in het eerste kwartier het beste van het spel, maar bij rust stond het toch 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft probeerde VV Heerenveen het wel, maar daardoor kreeg MSC meer kansen waardoor het eindigde in een 3-0 winst voor MSC.

Sneek Wit Zwart staat nu met 12 punten uit 11 wedstrijden op de twaalfde plaats. VV Heerenveen staat met één punt minder op plek 13.

(advertinsje)
(advertinsje)