Knegt, De Laat en Schulting verder op 1.000 meter in Seoul

17 nov 2017 - 09:05
Suzanne Schulting - Foto: ANP

Shorttrackers Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat hebben zich vrijdagochtend bij de wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Koreaanse Seoul geplaatst voor de kwartfinales op de 1.000 meter. Klassementsleider Knegt won zijn beide ritten, De Laat werd tweede en derde, maar mocht op basis van zijn tijd door naar de kwartfinale. Die wordt zondag verreden.

Ook Suzanne Schulting plaatste zich voor de kwartfinale op de 1.000 meter. Zij won haar beide ritten, en doet dit weekend nog volop mee om de prijzen op alle afstanden. Ze plaatste zich donderdag al voor de halve finale op de 1.500 meter en de kwartfinale op de 500 meter.

Aflossing

Beide Nederlandse aflossingsploegen staan in de halve finales. De mannen, met de Friezen Knegt, De Laat en Dennis Visser, wonnen hun heat van Japan, Frankrijk en Australië. De vrouwen, met Schulting en Rianne de Vries, werden in hun heat tweede achter China, maar vóór Polen. De halve finale aflossing wordt zaterdag gereden.

Door de plaatsing voor de halve finales doen beide aflossingsploegen goede zaken met het oog op de Olympische Spelen. Ze moeten in het wereldbekerklassement in de top acht eindigen, en dat blijft voor beide ploegen nog goed mogelijk. Ze staan nu beide zesde.

(advertinsje)
(advertinsje)