Stadskantoor van Leeuwarden omgedoopt tot 'gemeentehuis'

14 nov 2017 - 21:20

Het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden bij de Oldehove heet nu officieel 'Gemeentehuis'. De nieuwe gemeente bestaat, na de herindeling met Leeuwarderadeel en een deel van Littenseradiel, uit de stad Leeuwarden én maar liefst 35 dorpen en dan past de naam stadskantoor niet meer, vindt wethouder Friso Douwstra.

Bij de ceremonie voor de naamsverandering presenteerde Peter Karstkarel dinsdag het eerste exemplaar van zijn boek '36 x Leeuwarden'. In dat boekje staat beschrijvingen van de stad en alle 35 dorpen. Alle medewerkers van de gemeente krijgen nog voor de kerstvakantie een exemplaar, zodat iedereen volgend jaar goed bekend is met de nieuwe gemeente.

De nieuwe naam betekent ook dat het gebouw klaar is als werkplek voor alle ambtenaren die overgaan naar Leeuwarden. Zij komen te werken op 'flexplekken' in het gemeentehuis. Voor een afspraak met burgers kunnen ze gebruikmaken van een nagelnieuw werkcafé. Het stadskantoor is de afgelopen tijd flink verbouwd en ook veel duurzamer gemaakt. Die operatie is nog niet helemaal klaar. De komende tijd wordt er nog gewerkt aan een stadstuin aan de voorkant van het gemeentehuis en aan een doorgaande wandelroute van de Nieuwestad naar de Oldehove, dwars door het gebouw.

(Advertentie)
(Advertentie)