Dodelijk ongeluk op A32 kwam door achteruit rollende auto

08 nov 2017 - 16:07

Een rollende auto is dinsdagavond de oorzaak geweest van het noodlottige ongeval op de A32 bij Akkrum. Hierbij kwam een 37-jarige inwoner van Leeuwarden om het leven. Een 66-jarige Leeuwarder raakte gewond.

Een 45-jarige automobilist uit Leeuwarden reed van Heerenveen naar Leeuwarden en kreeg bij het aquaduct bij Akkrum pech met zijn auto. Hij zette deze vlak na het aquaduct op de vluchtstrook op het hellende deel van de weg. Toen hij zijn gevarendriehoek had neergezet en de pechhulpdienst belde, zag hij dat zijn auto achteruit rolde en de snelweg overstak. De auto kwam deels in de middenberm en deels op de linkerbaan tot stilstand tegen de vangrail. De eigenaar heeft nog geprobeerd zijn auto tegen te houden en met de zaklamp op zijn mobiel andere weggebruikers te waarschuwen.

Een 66-jarige Leeuwarder die net een andere auto had ingehaald en nog links reed, botste tegen de stilstaande auto op de linkerrijbaan. De 37-jarige Leeuwarder klapte hier bovenop met zijn auto. Hij raakte zwaargewond en overleed ter plaatse. De 66-jarige automobilist raakte gewond en is door anderen uit zijn auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Trefwoorden: 
dodelijk ongeluk Akkrum A32
(advertinsje)
(advertinsje)