Marit Bouwmeester is beste zeilster van de wereld

08 nov 2017 - 09:51

Marit Bouwmeester is uitgeroepen tot zeilster van de wereld 2017. De prestigieuze prijzen van de internationale zeilfederatie ISAF, voor de beste zeiler en zeilster van de wereld, werden uitgereikt in het Mexicaanse Puerto Vallarta. Marit Bouwmeester uit Warten werd dit jaar wereldkampioen en Europees kampioen in de Laser Radial-klasse.

Haar broer Roelof Bouwmeester, de coach van Marit, werd maandag in Nederland bij het gala van de Conny van Rietschoten trofee nog uitgeroepen tot coach van het jaar. Voor de verkiezing van zeilster van het jaar in Nederland kwam de 29-jarige olympisch kampioene niet meer in aanmerking, omdat ze die prijs al drie keer heeft gewonnen.

Erkenning

Marit was uiteraard blij en trots op haar verkiezing. “Als zeiler heb ik alles gewonnen: worldcups, EK’s. En ik ben drievoudig wereldkampioen en heb twee olympische medailles, met als absoluut hoogtepunt olympisch goud in Rio 2016. Met de titel ‘World Sailor of the Year’ is mijn erelijst helemaal compleet. Dat is een prijs die je niet kunt winnen, maar die je ontvangt. Het voelt als een erkenning voor alles wat ik gewonnen heb. Ik ben super trots en vind het een hele grote eer,” aldus een gelukkige Bouwmeester. “Ik wil graag iedereen bedanken die altijd in mij heeft geloofd en die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan mijn carrière."

(Advertentie)
(Advertentie)