Sportclub Cambuur verliest bij NEC

03 nov 2017 - 21:56

Sportclub Cambuur is vrijdagavond tegen een nederlaag aangelopen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen verloor met 3-1 bij NEC, de nummer twee van de Jupiler League.

De Leeuwarders begonnen goed aan het uitduel. Al in de eerste minuut kreeg Kevin van Kippersluis een kans, maar de bal belandde in de handen van NEC-keeper Joris Delle. Beide ploegen waren vervolgens aan elkaar gewaagd en grote kansen bleven uit. Na 45 minuten stond er dan ook 0-0 op het scorebord.

Rayhi

Vroeg in de tweede helft kwam Cambuur op voorsprong door een doelpunt van Kevin van Kippersluis. Bryan Smeets gaf een steekbal en Van Kippersluis maakte het van dichtbij af. NEC kwam op 1-1 door Mohamed Rayhi na slecht uitverdedigen van Cambuur na een vrije trap. Cambuur leek opnieuw op voorsprong te komen, maar de goal van Van Kippersluis werd afgekeurd. Enkele minuten later maakte Rayhi ook de 2-1 na balverlies van Jurjan Mannes op het middenveld. Cambuur had vervolgens een enorme kans op de gelijkmaker, maar de knal van Justin Mathieu belandde op de lat.

In de slotfase verraste Steeven Langil Cambuur-keeper Erik Cummins met een snel genomen corner: 3-1. Die klap kwamen de Leeuwarders niet meer te boven en de 3-1 bleef dan ook tot het eindsignaal op het scorebord staan.

Door het verlies staat Cambuur nu op de 17e plaats in de Jupiler League met 10 punten uit twaalf wedstrijden.

Trefwoorden: 
voetbal SC Cambuur NEC
(advertinsje)
(advertinsje)