Burgum Mobyl loopt heel goed

30 okt 2017 - 15:00

In Burgum worden elke week ruim honderd ritjes gemaakt met Burgum Mobyl. Het initiatief bestaat nu ruim een jaar en heeft als doel om oudere en minder mobiele mensen zo lang mogelijk te laten deelnemen aan de maatschappij. Belangstellenden kunnen van dinsdag tot en met zaterdag in een van de twee Burgum Mobyl-auto's voor een euro een ritje maken. Mogelijk komt daar de maandag er ook nog bij. Vijftig vrijwilligers verzorgen de ritten.

De Burgum Mobyl rijdt alleen in Burgum en is daarom volgens voorzitter Peter van de Hoef geen concurrent voor taxivervoerders. De Burgum Mobyl wordt vooral gebruikt door ouderen, toeristen en mensen van het asielzoekerscentrum. Sommige gebruikers zijn er zo blij mee dat ze wel eens iets meenemen voor de chauffeur. "Na de boodschappen hebben ze bij de cafetaria koffie gedronken en dan nemen ze een kroketje mee voor de chauffeur. Dat zegt wel iets over de waardering."

Er ontstaan steeds meer initiatieven waarbij bewoners elkaar vervoeren tegen een kleine vergoeding. De Leeuwarder fractie van de VVD wil dat er ook zo'n service in de stad komt.

Trefwoorden: 
Burgum BurgumMobyl
(advertinsje)
(advertinsje)