Politie gehinderd en aangevallen bij vechtpartij Koudum

22 okt 2017 - 10:43

In mfc De Klink in Koudum zijn zaterdagnacht meerdere vechtpartijen geweest na afloop van een muziekfeest. Volgens een bestuurslid ontstond de vechtpartij toen twee bezoekers nog naar binnen wilden. Toen dat niet mocht, werden de beveiligers aangevallen. Daarna werd de politie gewaarschuwd, die kwam met verschillende auto's en politiehonden.

In linie

Buiten keerden de bezoekers zich tegen de politiemensen. De politie heeft toen een linie gevormd en charges uitgevoerd. Een van de bezoekers van De Klink viel flauw en moest door ambulancepersoneel worden behandeld. Na de vechtpartijen heeft de politie vijf jonge mannen aangehouden. Toen ze bezig waren met de aanhoudingen werden de politiemensen in de rug aangevallen en moesten ze opnieuw de wapenstok gebruiken. Een van de verdachten vernielde een raam van de achterdeur van een politieauto. De vijf verdachten zitten vast en worden verhoord.

Toegangsverbod

Volgens het bestuurslid van De Klink werd de ophef veroorzaakt door een groep van ongeveer 25 mensen uit de buurt van Stavoren. Ze zouden wel vaker voor overlast zorgen. Het bestuur van De Klink wil de groep een toegangsverbod opleggen. De aangehouden mannen (20, 22 en 24 jaar) komen uit de gemeente Súdwest-Fryslân en twee komen uit de gemeente De Fryske Marren (20 en 22 jaar). Ze zitten vast en moeten nog worden gehoord. Wat de aanleiding voor de vechtpartij is geweest, is niet bekend.


(Advertentie)
(Advertentie)