Sportclub Cambuur speelt gelijk tegen Almere City

20 okt 2017 - 22:10

SC Cambuur heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Almere City. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kwam niet verder als 1-1.

De Leeuwarders kwamen beter uit de startblokken, met een kans voor Xander Houtkoop. Ook daarna was het Cambuur dat dreigend was in de zoektocht naar de openingstreffer: Matthew Steenvoorden kopte net over het doel en Issa Kallon slaagde er een-op-een met Almere-keeper Chiel Kramer niet in om te scoren. Verdedigend had Cambuur de zaken goed voor elkaar en Almere kwam er niet door. Er werd niet gescoord, zodat beide ploegen bij een 0-0 stand de kleedkamer opzochten om te pauzeren.

In de tweede helft kreeg Cambuur goede kansen via Martijn Barto, Kevin van Kippersluis en Alvin Daniels. De bal wilde er echter niet in. Aan de andere kant kreeg Almere een vrije trap, die tegen de verhoudingen in in het doel van keeper Erik Cummins belandde. Cummins pakte de bal in eerste instantie, maar Dennis van der Heijden scoorde in de rebound. Een minuut later kwam Cambuur op gelijke hoogte na een poeier van 25 meter afstand van Daan Boerlage. De Leeuwarders ontsnapten in de blessuretijd nog aan een verlies, nadat Achille Vaarnold op de paal schoot.

Cambuur staat nu op de zestiende plaats in de Jupiler League met 10 punten.

Trefwoorden: 
voetbal SC Cambuur Almere City
(Advertentie)
(Advertentie)