Wüst gaat voor drie gouden medailles bij Olympische Spelen

20 okt 2017 - 17:14

Ireen Wüst gaat dit seizoen voor drie gouden medailles op de Olympische Spelen. Dat zei ze vrijdagmiddag bij de perspresentatie van haar team Justlease.nl. Wüst haalde vier jaar geleden twee gouden en drie zilveren medailles op de Spelen in Sotsji. "Maar ik denk dat ik dat nog kan verbeteren. Dat is lastig genoeg, maar ik voel ik me goed. Deze zomer heeft laten zien dat ik me nog steeds aan het verbeteren ben."

Wüst concentreert zich op drie afstanden: de 1.500, de 3.000 meter en de ploegenachtervolging. "De 1.000 en 5.000 meter zijn afstanden waarop ik ook zeker een medaille kan pakken, maar deze drie liggen mij het beste."

Antoinette de Jong

Voor schaatster Antoinette de Jong worden het de tweede Olympische Spelen, als ze meedoet. De Jong was 18 jaar toen ze in Sotsji zevende werd op de 3.000 meter. "Dat moet beter, maar dat zal wel lukken."

Op de 3.000 en de 5.000 meter haalde ze vorig seizoen bronzen medailles. "En dus kan het ook op de Spelen. Al weet je nooit hoe goed anderen straks zullen zijn. Ik voel me in ieder geval goed. Ik heb deze zomer een aantal records gereden. Het seizoen mag wat mij betreft wel beginnen. Ik voel me super."

(advertinsje)
(advertinsje)